Gatubelysning

Vårt sortiment av gatubelysning skapar önskad atmosfär för alla miljöer. Våra gatubelysning är unika i funktionalitet såväl som design. Gatubelysning, kan till exempel användas för inkörseln till en camping eller stugby, eller för en privat uppfart. Dessutom kan våra trälyktstolpar ofta hittas på parkeringsplatser och längs cyklings- och vandringsleder. Du kan välja, till exempel vår STRATO, populär bland många kunder på grund av sitt vackra och rustika utseende.

Vill du ha en robust, äkta trälyktstolpe? Då är ALTO ett mycket bra alternativ. Denna hållbara trälyktstolpe kommer att se bra ut på alla platser; en parkeringsplats i skogen, en naturcampingplats eller en speciell semesterpark. Vi har hittat lämpliga belysningslösningar för många kunder, där utomhusbelysning av trä smälter in perfekt i naturen och blir en del av den offentliga platsen.

Ett äkta utseende

För alla produkter gäller att virket kommer utsättas för vädret över tid och gatubelysning blir en del av miljön. Detta säkerställer ett autentiskt och elegant utseende på utomhusbelysningen av trä. Se våra projekt för att få ett intryck av våra gatubelysning.

 

Olika ljusfärgsalternativ

Precis som våra andra utomhusbelysningar av trä kan dessa produkter levereras i olika ljusfärger. Ett val kan göras bland 2 700K (standard), 4 000K och bärnsten (fladdermusvänlig). Forskning har visat att fladdermöss på deras flygvägar och i deras logi kan störas av konstgjorda ljuskällor. Speciellt ljuskällor med högt ultraviolett och blått ljusinnehåll upptäcks mycket av fladdermöss. Det är därför vi har en bärnstensfärgad LED-modul utvecklad som är speciellt lämpad att användas på gatubelysning i en lantlig miljö. Här kan du ta reda på vilken ljusfärg du behöver för att kunna läsa mer om ljusfärger. Dessutom är trälyktstolparna energieffektiva (18 eller 36 watt) så att du längre kan njuta av en atmosfärsfylld och säker miljö.

Din gatubelysning skräddarsydd

Förutom möjligheten för en avvikande dimensionering kan vi också skapa tillsammans med dig. Tillsammans med dig, kommer vi att utveckla den exakta belysningslösning som du önskar. Detta kan vara justeringar när det gäller belysningsteknik eller andra typer av trä eller material. Vi kommer gärna att göra trälyktstolpen precis som du vill. Utmana oss!

Våra träslag som används för gatubelysning

Våra trälyktstolpar finns tillgängliga i finsågad ek, lärk, accoya, rustik kastanj eller grovsågad och ohyvlad kastanj. Alla våra träslag är hållbara och kommer att hålla i 10 till 25 år, beroende på typ. Lärk används ofta i våra trälyktstolpar. Vi erbjuder våra lärkprodukter endast i kombination med ett fotstöd för att nå den avsedda livslängden. Lärk har en ljus gul-brun färg, är tålig, vattentät och stark. Denna europeiska barrträdstyp uppskattas allt mer av arkitekter på grund av hållbarhetsklassen och den fina bearbetningen. Vårt lärkträ kommer från Utrechtse Heuvelrug och Veluwe.

 

Extremt hållbar gatubelysning

Hållbarheten som verkligen är viktig för dig gör utomhusbelysningen i trä av accoyaträ mycket intressant. Accoyaträ kategoriseras i hållbarhetsklass 1 och är världens mest hållbara trä. Ovan mark, kommer det att förbli i toppskick i 50 år, vilket är idealiskt för en trälyktstolpe. I jorden eller vid kontakt med vatten, kommer Accoyaträ att hålla i 25 år eller längre. På detta sätt kan du absolut lita på hållbarheten på ett sätt som inte hade varit möjligt förut. Träet är garanterat att vara av konstant kvalitet, i enlighet med fastställda normer. Gå till Accoya för mer information om den här typen av trä.