Reflektorstolpar

En reflektorstolpe är en barriärstolpe som kan användas på flera sätt. Till exempel för avgränsning av vägar och vandrings-och cykelleder. Träreflektorstolparna indikerar riktningen för vägen och vägkanten och bidrar till trafiksäkerheten. Dessutom används de också i stor utsträckning på parkeringsplatser och i naturen – och rekreationsområden. De installeras också ofta i parker, som en anti-parkeringsstolpe. Träreflektorstolpen är designad i kastanjeträ som standard och har reflekterande ränder. Reflektorstolpen har ett robust och naturligt utseende, precis som våra andra kastanjeprodukter. De reflekterande ränderna är halvt vita och halvt röda och kan också indikera en gång- eller körriktning, om det behövs. Träreflektorstolpen levereras helt monterad och behöver bara positionering och installation. Stolpen kan levereras med platt eller lutande huvud och sticker ut 50 cm över marken.

 

Kombinera träreflektorstolpar

Våra reflektorstolpar är dessutom också utmärkt lämpliga för kombinationer med ALTO. En kombination av BLOCCO och ALTO ser snyggt ut på parkeringsplatser i skogen, en naturcampingplats eller en semesterpark. För ett robust, autentiskt utseende, är våra träreflektorstolpar den bästa lösningen.

 

Din reflektorstolpe skräddarsydd

Förutom möjligheten för en avvikande dimensionering kan vi också stödja dig ytterligare. Tillsammans med dig, kommer vi att utveckla den exakta lösning som du önskar. Vi kan också leverera denna produkt till exempel med ett enda reflektorband, i kombination med en belysningspunkt, en annan färg på reflektorbandet och en rutt- eller namnskylt. Ingenting är för mycket för oss, utmana oss!

 

Träslag för reflektorstolpar

Reflektorstolpen i trä är helt konstruerad av massivt kastanjeträ med en diameter på cirka 190 mm. Vårt kastanjeträ kommer från Frankrike eller England och är ett fantastiskt, robust träslag. Det är en typ av träd som växer ganska snabbt och ändå genererar hårt trä. I vissa delar av södra Europa har det funnits en ”energiskogskultur” i mer än två tusen år. På grund av väntetiden för energiskog (15-20 år) kapas endast små områden i dessa delar, för att behålla en varierad biotop. Träet är väldigt tåligt eftersom det finns mycket garvsyra i träet, vilket gör att det är i hållbarhetsklass I-II. Detta innebär att träet kan hålla så länge som 15 till 25 år! Kastanjeträet är fint fibröst och mycket motståndskraftigt mot fukt. Det har en längre hållbarhet än ekträ, vilket gör det väldigt lämpligt för tillverkning av staket, trädgårdsmöbler, broar och stödstolpar längs kusten.

 

Professionell kontakt med våra specialister

Har du läst allt om våra reflektorstolpar i trä och är du verkligen intresserad av denna vackra produkt? Tveka då inte att kontakta en av våra specialister. Du kan nå oss via kontaktformuläret. Naturligtvis kan vi även nås via det telefonnummer och den e-postadress som finns längst ner på vår webbplats. Om du vill få en prisindikation för våra väggarmaturer omedelbart, kan du begära en offert genom att lägga produkterna i korgen.