Wildlands Adventure zoo

Hållbara ljus
Kravet från HOMIJ var ganska enkelt: att skapa en lampa som brinner som ett ljus, som är säker, effektiv och hållbar. Gerben Dorland: ”Vi gillar att bli utmanade! Att anpassa önskemålen beträffande designen, de tekniska kraven och genomförbarheten, det är det som fascinerar oss. Det fanns en fråga, till exempel om nödbelysning kan integreras i stämningsfull belysning. Och utmaningen: hur man får dessa lampor att se ut som de har varit där i evigheter. Vad gör man när det gäller kablar, hur man döljer dem i de fasta kastanjestolparna? Hur kan vi hänga armaturerna, utan att försämra utseendet? I slutändan levererade vi armaturerna kompletta med bambu- och kastanjestolpar, helt monterade, med kabel. De kunde installeras på nolltid.”

Anpassning i stämningsbelysning
Den hållbara ljusbelysningen och samarbetet med TimberLab har varit framgångsrikt. Så framgångsrik att Gerben och Netty tar hand om all stämningsbelysning för besökare till WILDLANDS. Som till exempel under bryggan vid Hippo-poolen, i tågvagnarna, runt öknen och i de olika restaurangerna. Längs vägen i parken, kommer stormlyktor på bambupinnar och trästolpar att leda vägen. På utsiktspunkten över savannen kan du också hitta en trevlig variant av BOSCO i kastanj, integrerad i staketen.

Om TimberLab
Frits van Kooten: ”Gerben själv kontaktade oss; han sände prover och det är så samarbetet började. Det var ett trevligt samarbete, han är intelligent, har kapacitet och samarbetar varhelst han kan för att uppnå ett maximalt resultat. Och resultatet är där: verkligen en magnifik syn, mer än 500 lampor som flimrar.”

Se efter själv! WILDLANDS Adventure Zoo i Emmen

"Vid byggandet av WILDLANDS Adventure Zoo i Emmen, handlar det mest om 'upplevelser'. WILDLANDS hade några specifika idéer om belysningen längs vägen; det borde likna gamla stormlampor, flimra som om vinden blåser bredvid."

Frits van Kooten, Homij Technical Installations